romanze

Kwartet ‘Romanze’ heeft zijn oprichting te danken aan de Gala concerten in de grote kerk van Westzaan. De thuisbasis van organist Dub de Vries, alwaar hij al jaren het orgel van deze kerk mag bespelen en vanwaar hij ook zijn concerten verzorgt. Naast het opgerichte ensemble “Sonore” is de Vries toe aan een nieuwe uitdaging, met name gezien de enorme successen met de cd’s die Dub op zijn conto heeft staan. Hij heeft heel wat jonge muziekstudenten mogen helpen op weg naar het concertpodium. Om enkele namen te noemen:  o.a. Matthijs Koene, Liselotte Rokyta, Anja van der Maten, Martin de Deugd, Melissa Venema, Elisabeth Hopman en nog vele anderen. Het Zaans Interkerkelijk Mannenkoor werd mede door zijn toedoen opgericht. Dit koor heeft hij 25 jaar begeleid. Andere koren die hij op het orgel begeleidde waren Credo uit Landsmeer en gedurende 10 jaar lang het Nieuwedieper Visserskoor. Daarnaast werd er samengewerkt met de zangeressen Helen Schepperd en Caroline Kaart en met de trompettisten de Gebroeders Brouwer. Verder werd er een mooie periode beleefd met kunstschilders zoals Jan Makkes en Rien Poortvliet. Tijdens de exposities werd er in de museumboerderij van Jan Makkes te Santpoort op een uniek schitterend orgel gespeeld, waarbij hij ook violisten Herman Krebbers, Theo Olof en Jaap van Zweden aanschoven. Hier ontmoette hij ook de Koninklijke familie met Koningin Juliana en Prins Bernhard.

In 2013 ontmoette Dub KLM stewardess Annika Glimmerveen tijdens een optreden in het kerkje van Krommeniedijk. Hij hoorde in haar een nieuw stemgeluid à la Vikki Brown. Hij geloofde in haar! Dat resulteerde er in, dat hij haar meenam naar o.a. ‘Zingen in de Zomer’ op Urk, concerten met grote mannenkoren, kerkdiensten enz. Er werd een cd gemaakt “Whispering hope”. Deze werd even op een heen en weertje gepromoot in Pretoria, Zuid Afrika met een groot concert in de Kandelaarkerk daar, dat georganiseerd werd door radio Pretoria. Daarmee werd Annika het 2e lid in Romanze.

Door de ontmoeting met bariton Marinus van Slooten kwam de vaart er in om nog meer deze duetvorm te promoten, en…….met succes , want zijn kwaliteit is hoog. Dat heeft het publiek al mogen ervaren in hoogstaande concerten. Marinus is lidnummer 3 van Romanze.

romance broeders
De dames Romaze 2

Als 4e lid van het kwartet is toegevoegd de dwarsfluitiste Caroline Bax. Met een prachtig toongehalte zet zij de sfeer in het gebodene! Kortom, zoals een bekende artiest het verwoordde ”Koffie met Slagroom”.

Resumerend:  publiek en pers zijn laaiend enthousiast en geven dit kwartet “voedingsbodem” voor de toekomst. Met een zeer getalenteerde zanger, zangeres en fluitiste, die een grote toekomst voor ogen hebben!

Dub de Vries, orgel
Annika Glimmerveen, sopraan
Marinus van Slooten, bariton
Caroline Bax, dwarsfluit

Advertentie