Welkom bij dubdevries.nl

 • jarig op 26 december,
 • woont in Zaandam,
 • zijn grootste passie is orgelspelen,
 • 50 jaar organist.

Dub verhuisde vanuit Urk op jonge leeftijd naar Wormer (N.H.) waar hij al spoedig zijn eerste muzikale gaven kon ontplooien in de plaatselijke harmonie, waarin hij de bariton-tuba bespeelde.

NIEUW op de SITE: 
- Ann Robbert en Hans Dijkgraaf bij Zingen in de Zomer 2018
- Nieuwe outlook
- Once Upon a Time in the West
- aankondiging van Dub's nieuwe CD Instrumentale Hoogtepunten uit 
 de 50-jarige muzikale loopbaan van Dub de Vries; zie Dub's oeuvre 
 in het menu;
- Dub's oeuvre toegevoegd (zie menu);

In zijn militaire diensttijd was hij hoornblazer bij de Prinses Irene Brigade. Hij was gelegerd in Schalkhaar, dicht bij de orgelsteden Zwolle en Kampen, en met name in de Bovenkerk te Kampen met de bekende organist Willem Hendrik Zwart werd zijn passie voor het kerkorgel geboren.

Zijn grote voorbeelden waren Piet van Egmond en Feike Asma. Daar, in zijn vrije tijd, werd de aanzet gegeven tot een gedegen orgelstudie. Aanvankelijk was het zelfstudie, maar al spoedig nam hij les bij de bekende Haarlemse organist Teke Bijlsma. Die leerde hem de fijne kneepjes van het vak, en dan met name het begeleiden van solisten en koren, iets wat later zijn grote kracht zou worden.

cropped-dubdevries.jpgZo was hij vele jaren de vaste begeleider van het Nieuwe dieper Visserskoor uit Den Helder, en Interkerkelijk Gemengd Koor Credo uit Landsmeer, en al meer dan 20 jaar begeleidt hij het 130 man sterke Zaans Interkerkelijk Mannenkoor uit Zaandam, dat onder leiding staat van de van radio en televisie bekende dirigent Jan Quintus Zwart.
Zijn grote bekendheid kreeg hij echter met zijn ensemble ‘Sonore’ met klinkende namen zoals Liselotte Rokyta panfluit , Anja van der Maten hobo, en Martin de Deugd viool. Van dit ensemble zijn al zo’n 59 cd’s uitgebracht waarvan één zelfs de gouden status bereikte! Op de site kunt u hiervan enkele geluidsfragmenten beluisteren.

Het ensemble maakte veel concertreizen o.a naar Zuid-Afrika, (’n HEERLIKE Lentekonsert word Sondag om 19:15 in die Toringkerk, Paarl, aangebied deur Fanie Smit Musiektoere (van die “Loof die Here”-musiekprogram op RSG). Dub de Vries, ’n Nederlandse orrelis, en ’n ensemble sal bekende en gewilde klassieke werke (nie swaar en moeilik verstaanbaar nie) uitvoer.) (Zuid-Afrikaans persbericht). “Dub de Vries en sy Ensemble uit Nederland bied ’n Lentekonsert aan op 29 Augustus om 19:30 in die kerkgebou van Krugersdorp-Noord (Klipkerk). Dub de Vries se fenominale sukses as orrelis en begeleier blyk duidelik uit die 69 CD’s waaraan hy al meegewerk het, twee daarvan met goudstatus. Sy aansteeklike entoesiasme, musikaliteit en fyn aanvoeling vir ensemblewerk het hom die bynaam van “Ambassadeur van die Geestelike Lied” besorg. In hierdie reeks speel Dub de Vries en sy Ensemble ’n wye verskeidenheid geestelike en sekulêre werke, afgewissel met sang deur lede van die “Black Ties”: Dewald von Solms(tenoor) en Elizabeth Lombaard(sopraan).

Verder, naar Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Luxemburg, Engeland, Ierland, Noorwegen, en Denemarken. Hoogtepunten waren concerten in de Dom van Passau en de Dom in Freiburg en Paderborn. Enkele fotografische impressies van deze concerten vindt u ook op deze site(zie beginpagina).

Ook als arrangeur heeft de Vries een naam opgebouwd. Veel van zijn werk is uitgegeven door uitgeverij Jan Zwart te Zaandam. Ook hiervan kunt u op de site enkele voorbeelden in PDF vinden.

De Vries’ enthousiasme, muzikaliteit, en creativiteit hebben hem een grote schare fans in binnen en buitenland bezorgd.

JW februari 2005

2 gedachtes over “Welkom bij dubdevries.nl

 1. Marianne Buijs

  Zeer geachte Heer de Vries, Over het concert met Marco Bakker en Ann Robert. Zelf had ik een kaart gekocht voor de middag, maar nu willen de buren, 2 personen, ook graag naar het middagconcert. Er was vorige week nog één kaart beschikbaar (en nu misschien ook niet meer). Maar mijn vraag is: is het mogelijk aan de kerk te betalen voor het concert? De vorige keer was het voor het concert in de Bonifatiuskerk wel mogelijk. Men had veel stoelen bijgezet. Het was een geweldig concert !! Kan het in Westzaan ook, betalen zonder kaart ? Dank voor Uw antwoord, hoogachtend, Marianne Buijs te Wormer.

  Like

 2. hans Holtslag

  Dag Dub Lang geleden dat we contact hadden in Castricum concert voor Cluj Roemenië .Onze werkgroep heeft in 2016 25 jaar contact met Cluj en willen dat bescheiden herdenken .Ik dacht toen aan jou en onze panfluit speler de naam van de toen heel jonge trompettiste ben ik kwijt .
  Maar zou het mogelijk een kort concert te verzorgen een uur en wat is dan de prijs.
  Ik hoor graag van je

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s